projectes i programes

Projectes i programes

Mitjançant un enfocament de treball de recerca dirigida a l’acció i metodologies innovadores i participatives, impulsem la generació de coneixement sobre sistemes alimentaris sostenibles, sobirania alimentària, dietes saludables i aprofitament alimentari, entre d’altres. Gràcies a un equip versàtil i multidisciplinar duem a terme projectes de recerca, consultoria i accions d’educació i sensibilització per tal que cada vegada siguin més les persones que aposten per un model sostenible i transformador.

Simbiosi P(0)MA: simbiosi industrial per l’aprofitament alimentari

Acompanyament a empreses del sector agroalimentari de fruites i hortalisses en la implementació de plans de prevenció de les PMA i la cocreació de solucions amb mirada circular.

Al menjador de l’escola, #jonollenço!

Formació i acompanyament a professorat i equips de monitoratge per reduir el malbaratament alimentari als menjadors escolars de Catalunya.

#BarcelonaEspigola 2023: recuperació i transformació de taronja amarga de carrer

Espigolem taronja amarga de cinc districtes de la ciutat de Barcelona per elaborar-ne melmelada que serà distribuïda a entitats socials.

#YoungGlean: joves per l’aprofitament alimentari

A través de l’espigolament, generem un moviment juvenil compromès amb la reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

Finalitzat (2022)

Plantem-nos: líders comunitàries per la sobirania alimentària i l’aprofitament alimentari

Un projecte d’educació per a la justícia global per generar un moviment juvenil compromès amb un canvi de paradigma en el sistema alimentari

Finalitzat (2022)

Aprenentatge i Servei per l’aprofitament alimentari

Formem joves sobre l’impacte ambiental i social derivat de les pèrdues i el malbaratament alimentari i del sistema agroalimentari actual, i els empoderem a cercar-hi solucions.

(r9)Alimenta

Programa de formació i assessorament a organitzacions i persones treballadores del sector agroalimentari de Múrcia i Andalusia en matèria de sostenibilitat i economia verda.

Finalitzat (2021-2022)

Del Camp al Barri:
sostenible, saludable, de
proximitat i per a totes!

Projecte impulsat per promoure l’alimentació saludable i sostenible i el consum crític entre les veïnes i veïns del barri de la Marina a través d’accions de sensibilització.

Finalitzat (2022)