activitats

Calendari d’activitats

Descobreix totes les activitats que impulsem dia a dia des de la Fundació Espigoladors!

Cafè-debat: Meló al febrer i altres distopies del sistema agroalimentari actual

A partir del nostre estudi de camp a Senegal sobre les pèrdues i el malbaratament d’aliments en la producció de cultius per a l’exportació, explorarem els impactes dels nostres hàbits de consum als països del Sud Global.

Lloc: Espai Consum Responsable, FoodCoop, Casa de l’Aigua, Casa Orlandai, Cooperativa Germinal.
Diverses dates i horaris durant el mes de novembre.

28, 29 i 30 de novembre. Càpsules formatives en línia “A l’escola #jonollenço”

Arriben les formacions per lluitar contra el malbaratament alimentari als centres educatius. Sessions dirigides a dotar de recursos i exemples transformadors a agents educatius de les escoles i instituts de la ciutat.

Lloc: En línia.
Quan:
28/11. De 18 – 19 h. Sessió dirigida a membres de gestores de menjador.
29/11. De 18 – 19 h. Sessió dirigida al professorat.
30/11. De 18 – 19 h. Sessió dirigida a membres de l’AFA.

Activitats finalitzades

26/09. Visita a un productor/a del Parc Agrari del Baix Llobregat

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” acompanya’ns a descobrir els reptes que assumeix la pagesia del nostre territori. Amb tast de síndria i meló inclòs!

Lloc: Hort de l’Eriçó, Sant Boi del Llobregat
Hora: 16:30 h.

27/09. Cinefòrum a les Terres de Lleida

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” es realitzarà la projecció del documental “Just eat it” de Grant Baldwin.

Lloc: Centre Cívic de la Mariola, Lleida.
Hora: 19 h.

28/09. Cinefòrum al Prat del Llobregat

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” es realitzarà la projecció del documental “Just eat it” de Grant Baldwin.

Lloc: Can Comas, Parc Agrari del Baix Llobregat.
Hora: 20 h.

04/10. Showcooking a Reus

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” es realitzarà un showcooking de receptes d’aprofitament. Un espai on compartirem consells per conservar els aliments i promoure una alimentació saludable i sostenible.

Lloc: Festes de la Misericòrdia, Reus.
Hora: 17 h.

05/10. Visita a un productor/a de les Terres de Lleida

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” acompanya’ns a descobrir els reptes que assumeix la pagesia del nostre territori.

Lloc: Finques de Cor de Fruita (El Poal), El Pla d’Urgell.
Hora: 16:30 h.

08/10. 3a Marató #joespigolo per l’aprofitament alimentari

Espigolades simultànies a diferents localitzacions arreu de la geografia catalana, per tal d’impulsar i visibilitzar aquesta activitat, els seus beneficis socials i ambientals i les necessitats a les quals dona resposta.

Lloc: Parc Agrari del Baix Llobregat, Espai Agrari de la Baixa Tordera, Camp de Tarragona i Terres de Lleida.
Hora: 10 h. – 13 h.

10/10. Jornada tècnica del projecte Simbiosi P(0)MA

Una trobada on les empreses del sector agroalimentari participants i d’altres amb projectes d’economia circular ens explicaran la seva experiència. A més, es presentaran els resultats del projecte i de la importància de la coordinació que permetrà buscar sinergies i projectes de simbiosi per treballar l’aprofitament alimentari.

Lloc: Sala d’actes de Mercabarna.
Hora: 10 h. – 13 h.

19/10. Espigolada de bateig a l’Alt Maresme

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” acompanya’ns a espigolar, reconnectant de nou amb la terra i experimentant de primera mà la realitat que afronta la nostra pagesia.

Lloc: Maresme (pendent de concretar).
Hora: 17 h. – 20 h.

20/10. Trobada lúdica a l’Alt Maresme

Un cop desgranat el malbaratament alimentari, celebrem el tancament del cicle “Tasta i Arrela’t” a l’Alt Maresme. No et perdis la festa per l’aprofitament alimentari, vine amb tota la família!

Lloc: Finca agrícola La Magalla Agroecològica
Hora: pendent de confirmació.

21/10. Showcooking a Barcelona

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” es realitzarà un showcooking de receptes d’aprofitament. Un espai on compartirem consells per conservar els aliments i promoure una alimentació saludable i sostenible.

*no es requereix inscripció prèvia

Lloc: Mercat de Mercats (Plaça de Catalunya)
Hora: 14:45 h. – 15:15 h.

27/10. Cinefòrum a l’Alt Maresme

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” es realitzarà la projecció del documental “Just eat it” de Grant Baldwin.

Lloc: Festival 2/3, Espai Agrari Mataró.
Hora: pendent de confirmar.

28/10. Gran dinar per l’aprofitament alimentari a Barcelona

En el marc del cicle “Tasta i Arrela’t” impulsem de la mà de la Coordinadora de Mercats de Pagès de Barcelona i la Plataforma Aprofitem els Aliments, un àpat elaborat a partir d’aliments recuperats. Menjar, música i moltes altres activitats per a tota la família!

Lloc: Mercat de Pagès del Guinardó (Plaça de Maragall, Barcelona).
Hora: de 10 h. a 15 h. (el dinar serà a la 13 h.).

07/11. Tast de cuina d’aprofitament i taller deliberatiu

Vine a tastar productes fets a partir d’aliments reaprofitats mentre parlem sobre els nostres hàbits alimentaris, on comprem el menjar, la generació de residus a casa i altres temes relacionats amb l’alimentació al Prat de Llobregat.

Lloc: Cases d’en Puig (El Prat del Llobregat).
Hora: a les 18 h.

14/11. Seminari: Obrim el meló

Presentació de l’informe “Obrim el meló”, sobre les pèrdues alimentàries a Senegal, i taula rodona sobre les vulneracions i externalitats de la nostra alimentació.

Lloc: Lafede.cat (Barcelona)
Hora: 10-13 h.