inici

#jonollenço

Lluitem per l'aprofitament alimentari i el dret a l'alimentació de manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. Vols ser part de la solució?

Play

#jonollenço

Lluitem per l'aprofitament alimentari de manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

Play
berenjena
alcachofas
tomate
zanahoria
alcachofa
zanahoria
tomate
berenjena
Eduquem per l'aprofitament dels aliments

Vols treballar el malbaratament alimentari a l'aula? Posem a disposició de docents i agents educatius recursos didàctics per a totes les edats. Tots som part de la solució per fer-hi front!

es im-perfect

La imperfecció depèn dels ulls amb què miris:
elaborem conserves 100% naturals i vegetals a partir d'excedents alimentaris i fruites i verdures imperfectes, a la vegada que generem oportunitats laborals.

previous arrow
next arrow
Slider
verduras imperfectas espigoladas

LLUITEM PER L’APROFITAMENT ALIMENTARI

La Fundació Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible.

Som un model d’empresa social que actua sobre tres necessitats socials a la vegada i les connecta: lluitar per l’aprofitament alimentari, garantir el dret a una alimentació saludable i crear oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc d’exclusió social.

COM HO FEM?

Treballem per reduir i prevenir el malbaratament alimentari i per fomentar el dret a una alimentació saludable i sostenible des d’una mirada inclusiva, transversal i empoderadora.

Espigolaments
i aprofitament
alimentari

Mitjançant acords amb
productors i productores,
organitzem espigolades amb
voluntariat
als camps per
recollir fruites i verdures que
són descartades del circuit
comercial per diversos motius,
com ara una reducció dels
preus, un excés d’oferta
o per qüestions estètiques,
entre d’altres.

Garantia del dret a l’alimentació saludable i sostenible

Treballem en xarxa amb entitats socials i serveis de distribució gratuïta d’aliments (SDA) per distribuir la fruita i verdura espigolada, alhora que impulsem projectes per transformar el paradigma d’ajuda alimentària actual cap a models més participatius i empoderadors.

Coneixement
i recerca

Mitjançant un enfocament de treball de recerca dirigida a l’acció i metodologies innovadores i participatives, impulsem la generació de coneixement sobre sistemes
agroalimentaris sostenibles, sobirania alimentària i aprofitament alimentari.

Educació i sensibilització

Creiem que l’educació és l’eina de transformació social més potent, i que els i les joves són el motor de canvi de la nostra societat. Impulsem projectes educatius (ApS, tallers, formació a docents) i activitats de sensibilització per a la ciutadania sobre pèrdues i malbaratament alimentari i cuina d’aprofitament.

Transformació alimentària i inserció laboral

Recuperem excedents i fruita i verdura descartada per raons estètiques i les transformem en les conserves 100% vegetals i naturals es im-perfect®. A la vegada, al nostre obrador oferim oportunitats laborals a persones en risc d’exclusió social.

Comunicació i incidència

Promoure un canvi de consciència social és  imprescindible per construir un món millor i afrontar reptes globals com les pèrdues i el malbaratament alimentari. Volem recuperar entre la ciutadania la cultura de l’aprofitament alimentari i, a la vegada, denunciar i visibilitzar les injustícies del sistema alimentari actual.

QUÈ HEM ACONSEGUIT?

espigoladors alimentos
2638

Tones d’aliments recuperats

espigoladors nube co2
1789

Tones d’emissions de CO2 evitades

espigoladors gota agua
1694

Milions l. aigua estalviats

Milions de litres d’aigua estalviats

espigoladors ración de comida
8355130

Racions d’aliments servits (300 g)

espigoladors tenderete
233

Productors/es

Productors i productores compromesos

espigoladors pancartas
1948

Accions de sensibilització #jonollenço