Avancem cap a un menjador malbaratament zero!
Sabies que la lluita contra el malbaratament alimentari s’engloba dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible definits per les Nacions Unides de cara el 2030? I que la Llei 3/2020, de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris contempla que totes les empreses de la cadena alimentària, inclosos els menjadors escolars, hagin de quantificar i informar sobre el seu malbaratament i elaborar un pla prevenció i reducció d’aquesta problemàtica?
El projecte Al menjador de l’escola, #jonollenço! té com a objectiu convertir al professorat i els equips de monitoratge en agents actius en l’impuls de projectes de reducció i prevenció del malbaratament alimentari a l’escola i, en concret, al menjador escolar.
Què duem a terme?
1. Formació d’un equip de 10 centres educatius de Catalunya amb servei de menjador.
2. Procés de formació i assessorament per quantificar i codissenyar accions de prevenció i reducció del malbaratament alimentaris als menjadors escolars.
Durada del programa: Dos cursos escolars: gener 2022 – març 2023
Recursos d’interès: 10 passos per quantificar el malbaratament alimentari al menjador de l’escola