(S)àvies

(S)àvies: recuperant sabers culinaris per a un futur més sostenible

Un projecte que impulsem de la mà d’ABD-ONG i Rezero on acompanyarem dos grups de persones majors de 60 anys a recuperar, ampliar i compartir els seus sabers vers la cultura alimentària i culinària. L’objectiu és convertir-les en líders comunitàries per fomentar la sobirania alimentària, el consum sostenible i la cultura residu zero entre els veïns i veïnes dels seus barris.

Les (S)àvies esdevindran, així, activistes i alhora altaveus per a tota la ciutadania de Barcelona per promoure hàbits alimentaris més sostenibles.

Com ho estem fent?
Fase 1: Capacitació i recuperació de sabers.

Hem realitzat 10 sessions amb formadors i formadores expertes en sostenibilitat del model agroalimentari, el malbaratament alimentari, els impactes dels residus i l’ús de plàstics, el consum crític i la comunicació activa.


Ens trobem aquí! Fase 2: Exprimim-nos pel clima. Ideació de les diferents intervencions.

Realitzarem un acompanyament de 10 sessions en què, a través de tècniques guiades de creació d’idees, les participants dissenyaran, en petits grups d’entre 4-5 persones, projectes comunitaris per transmetre el seu coneixement en alimentació saludable i sostenible als veïns i veïnes del barri.

Fase 3: Implementació de les intervencions.

Es donarà suport a l’execució de les intervencions dissenyades: activitats dirigides, xerrades, material de difusió, etc. a veïns i veïnes dels districtes per tal de promoure la sobirania alimentària d’una manera pràctica i vivencial.

Escriu-nos a formacio@espigoladors.com per a més informació.