nosaltres

MISSIÓ I VISIÓ

A Espigoladors lluitem per l’aprofitament dels aliments a la vegada que empoderem col·lectius en situació de vulnerabilitat d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible. Som una organització sense ànim de lucre que actuem sobre tres reptes socials: desenvolupar un model replicable i transferible que impacti en la reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, fomentar el dret a una alimentació saludable i sostenible i generar noves oportunitats per a persones en risc d’exclusió social.

UN MODEL D’ECONOMIA VERDA I SOCIAL

El nostre compromís amb els ODS

Les accions que impulsem des d’Espigoladors s’alineen amb alguns dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats el 2015 per les Nacions Unides per eradicar la pobresa, protegir el planeta i assegurar la prosperitat per a tots i totes com a part d’una nova agenda global de desenvolupament sostenible.

Economia circular

Al mateix temps, el model d’Espigoladors s’alinea amb els principis de l’economia circular, un nou canvi de paradigma que busca allargar la vida dels productes i maximitzar-ne l’ús, a la vegada que es redueix la generació de residus no aprofitables.

PER QUÈ “ESPIGOLADORS”?

Fundació Espigoladors - "The Gleaners" por Jean-François Millet (1857)
Des glaneuses (”Las Espigadoras”)
Jean-François Millet (1857)

Espigolar era una activitat tradicional que es realitzava antigament als camps. Persones amb pocs recursos recollien als camps dels agricultors els excedents, com espigues de blat, fruits secs o olives, una vegada ja havien fet la collita. L’objectiu d’Espigoladors és fomentar aquesta activitat com a estratègia per reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari, facilitar l’accés a una alimentació adequada per a tota la població i impulsar la transformació social.

ENTITATS COL·LABORADORES