espigolaments i voluntariat

QUÈ FEM?

Des d’Espigoladors volem recuperar i dignificar l’activitat de l’espigolament, una pràctica amb arrels mil·lenàries que consisteix en la recollida, mitjançant acord amb el productor o productora, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, descens de vendes o qüestions estètiques. 

Així, contribuïm a reduir el problema de les pèrdues i el malbaratament alimentari a la vegada que donem visibilitat a la tasca del sector primari i sensibilitzem sobre el valor dels aliments.

Organitzem recollides, directament al camp, dels aliments que no es poden vendre i els canalitzem cap a entitats socials per facilitar l’accés a una alimentació saludable de persones en situació vulnerable.

COM HI PUC PARTICIPAR?

voluntariat

Necessitem persones inquietes, compromeses i amb moltes ganes de somiar, que vulguin contribuir a la lluita per l’aprofitament alimentari, intercanviar experiències i treballar en contacte amb la terra. Si ets una d’aquestes persones, ets benvinguda a la comunitat d’Espigoladors. Si ets una entitat social i vols que els teus membres o voluntaris/es participin a una espigolada, no ho dubtis, t’estem esperant!

Consulta la nostra secció de preguntes freqüents per a més informació.

productors i productores

Busquem productors i productores que vulguin ser partícips de l’aprofitament alimentari aplicant una solució coherent amb el medi ambient i l’entorn social. Per això, et convidem a formar part de la nostra xarxa de productors col·laboradors. En el document a continuació expliquem breument el que significa. Truca al 93 525 62 14 o al 644 88 07 47 per a més informació.

SDA (Serveis de Distribució d’Aliments)

Els aliments recuperats es canalitzen gratuïtament a serveis de distribució d’aliments que treballen per garantir una alimentació digna i adequada a persones en una situació vulnerable. Uneix-te a la nostra gran comunitat i promovem junts hàbits d’alimentació saludable que empoderin les persones. ¡Contacta’ns!

Àrea d’espigolaments
info@espigoladors.com
voluntariat@espigoladors.com
93 525 62 14
644 88 07 47

*El programa d’espigolaments ha rebut el suport de la Diputació de Tarragona a través del projecte “Delegació d’Espigoladors a Tarragona”, executat entre l’1 de gener i el 30 de setembre de 2023 (import del projecte: 35.000 € / finançament rebut per part de la Diputació de Tarragona: 25.000 €)