La cuina d’aprofitament, un espai d’intercanvi generacional i cultural

La cuina d’aprofitament, un espai d’intercanvi generacional i cultural

Les (S)àvies pel clima del Poble-sec organitzen dos tallers de cuina d’aprofitament amb joves del Pla d’Acollida del Poble-sec i un grup dels serveis socials de Sant Joan de Déu.

Les (S)àvies pel clima del Poble-sec passen a l’acció compartint receptes d’aprofitament que han après al llarg del projecte amb l’acompanyament d’Espigoladors. Ho han fet dinamitzant dos tallers de cuina d’aprofitament realitzats al Centre Cívic El Sortidor.

El primer, el van fer el dijous 06 de juny de la mà de joves del Pla d’Acollida del Poble-sec, amb qui van preparar hamburgueses vegetals. Una recepta que permet reaprofitar restes de llegums (com llenties) i de cereals (com l’arròs) i, a la vegada, ofereix una alternativa a la proteïna animal. Per acompanyar, van preparar unes xips de verdures amb pell, aprofitant-les al 100%.

El segon taller va ser el dijous 13 de juny en companyia d’un grup de Serveis Socials de Sant Joan de Déu. Amb ells van poder fer una posada en comú de receptes. Les (S)àvies van preparar Tulipes de fulles i puntes, per aprofitar aquelles parts dels aliments que tendim a llençar. Ells, van preparar ous amb verdures i tomàquet, una recepta tradicional marroquina.

Van ser dues trobades on hi va haver un gran intercanvi de sabers i coneixements per les dues parts i, a més, es van teixir ponts entre generacions i cultures.

Les diverses receptes planejades per les (S)àvies estaran recollides en un receptari que es distribuirà entre diferents entitats i col·lectius del districte.

Cicle d’activitats “Aprofitar és de (S)àvies”:

Una acció que s’emmarca en el cicle d’activitats “Aprofitar és de (S)àvies” que es desenvoluparà fins al juny del 2025 i que té com a objectiu promoure l’aprofitament alimentari, el consum conscient i l’alimentació saludable i sostenible entre la ciutadania de Barcelona.

Activitats que han estat dissenyades per les mateixes (S)àvies, dos grups de persones de més de 60 anys dels barris del Poble-sec i la Font d’en Fargues. Accions creades per transmetre els seus sabers i tot el que han après amb l’acompanyament de la Fundació Espigoladors, durant els últims 6 mesos, entorn la sostenibilitat del model agroalimentari, la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari i els seus impactes socioambientals, entre d’altres.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.