Més d’un centenar de persones participen en el tastet d’aprofitament de les (S)àvies pel clima de la Font d’en Fargues
Una acció que es va dur a terme en el marc de la Festa Major del barri per tal de promoure l’aprofitament alimentari entre la ciutadania
Aquest diumenge les (S)àvies pel clima de la Font d’en Fargues van impulsar un tast de plats per gaudir del menjar sobrer alhora que cuidem el planeta durant la Festa Major del seu barri.
Més d’un centenar de persones van aturar-se per participar del tast i van poder gaudir d’un aperitiu deliciós preparat per les mateixes (S)àvies.
Ara bé, les participants no només van gaudir d’unes receptes boníssimes d’aprofitament, sinó que també, van poder descobrir molt més sobre la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament en els dos espais que van preparar les (S)àvies: un de comunicació amb informació sobre Espigoladors i l’empresa d’inserció es im-perfect i un de participació, on s’animava a la gent a reflexionar sobre el que malbaraten a casa seva i, també, a compartir els seus propis trucs d’aprofitament.
Una jornada en què no va faltar alegria, festa i celebració. Tot, per poder portar la cuina d’aprofitament molt més enllà.
Quines receptes de (S)àvies van preparar?
Boles de formatge per aprofitar restes de formatge que tinguem a la nevera.
Paté de tomàquets secs per aprofitar els tomàquets d’estiu i poder-ne gaudir durant tota la temporada.
Paté de pastanaga per aprofitar les pastanagues que no han sortit massa gustoses o que se’ns han fet toves.
Aigües aromatitzades per aprofitar al 100% els cítrics com taronges i llimones.
També, van incloure el paté de carxofa i el d’albergínia amb tàperes de l’empresa d’inserció laboral es im-perfect.
Cicle d’activitats “Aprofitar és de (S)àvies”:
Una acció que s’emmarca en el cicle d’activitats “Aprofitar és de (S)àvies” que es desenvoluparà fins al juny del 2025 i que té com a objectiu promoure l’aprofitament alimentari, el consum conscient i l’alimentació saludable i sostenible entre la ciutadania de Barcelona.
Activitats que han estat dissenyades per les mateixes (S)àvies, dos grups de persones de més de 60 anys dels barris del Poble-sec i la Font d’en Fargues. Accions creades per transmetre els seus sabers i tot el que han après amb l’acompanyament de la Fundació Espigoladors, durant els últims 6 mesos, entorn la sostenibilitat del model agroalimentari, la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari i els seus impactes socioambientals, entre d’altres.