Les (S)àvies pel clima espigolen 320 kg d’albercocs al Baix Llobregat
Una acció que dona el tret de sortida del cicle d’activitats “Aprofitar és de (S)àvies” per fomentar l’alimentació sostenible i la cuina d’aprofitament als barris del Poble-sec i de la Font d’en Fargues de Barcelona.
Els i les participants del projecte (S)àvies pel clima han dinamitzat, amb el suport d’Espigoladors, una espigolada d’albercocs al Baix Llobregat. Durant la jornada hem recuperat un total de 320 kg d’aquesta fruita i hi han participat més d’una trentena de persones veïnes i membres de les entitats Pla d’Acollida Poble-sec per a Tothom i CRI Creu dels Molers del barri del Poble-sec.
Tot el producte espigolat s’ha destinat a entitats socials de la zona: Aliments Solidaris de Sant Boi, P.A.C Badalona, La Botiga del Prat del Llobregat i la Fundació Àurea.
Una trobada magnífica on les (S)àvies han pogut posar en pràctica tots els coneixements apresos i els han compartit amb les persones participants. Teixint aliances, gaudint d’una activitat a l’aire lliure i, a més, lluitant contra la problemàtica de les pèrdues alimentàries i pel dret a una alimentació saludable i sostenible.
Amb aquesta activitat, a més, les (S)àvies han pogut generar un impacte positiu en el medi ambient tot evitant l’emissió equivalent de 155,2 kg de CO2 i estalviant un total de 205,4 m3 d’aigua, l’equivalent a 2.568 dutxes.
L’acció ha donat el tret de sortida al cicle d’activitats “Aprofitar és de (S)àvies” que es desenvoluparà fins al juny del 2025 i que té com a objectiu promoure l’aprofitament alimentari, el consum conscient i l’alimentació saludable i sostenible entre la ciutadania de Barcelona.
Activitats que han estat dissenyades per les mateixes (S)àvies, dos grups de persones de més de 60 anys dels barris del Poble-sec i la Font d’en Fargues. Accions creades per transmetre els seus sabers i tot el que han après amb l’acompanyament de la Fundació Espigoladors, durant els últims 6 mesos, entorn la sostenibilitat del model agroalimentari, la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari i els seus impactes socioambientals, entre d’altres.
Altres activitats previstes dins del cicle “Aprofitar és de (S)àvies”:
El pròxim 9 de juny de 12:30 a 14 h, les (S)àvies dinamitzaran un tast de receptes d’aprofitament durant la Festa Major de la Font d’en Fargues, a la plaça de la Font d’en Fargues.
Durant el mes de juny realitzaran diversos tallers de cuina d’aprofitament per a entitats i col·lectius del Poble-sec al Centre Cívic El Sortidor.
Pròximament, es comunicaran més activitats que donaran continuïtat al projecte.