Reflexionem sobre com avançar cap a un sistema agroalimentari més just i sostenible

Reflexionem sobre com avançar cap a un sistema agroalimentari més just i sostenible

Institucions i entitats de Barcelona participen en una sessió en el marc del projecte europeu CULTIVATE per reflexionar sobre el doble repte de reduir les pèrdues i el malbaratament alimentari i garantir el dret a una alimentació saludable i sostenible

El passat dimarts 16 d’abril des d’Espigoladors vam participar i dinamitzar la sessió del projecte europeu CULTIVATE organitzada per les companyes de la Universitat de Barcelona a la Torre Jussana. Una trobada realitzada amb l’objectiu de reunir entitats i institucions de Barcelona amb qui compartir objectius i solucions creant un front comú per avançar cap a un sistema agroalimentari més just i sostenible.

En aquest taller vam fer servir la tècnica del backcasting, és a dir, vam imaginar quin futur volem per a l’any 2040. Primer de tot, ens vam dividir en quatre grups que van pensar quin era el seu horitzó desitjable i després vam posar-ho en comú, debatent sobre els punts més interessants i construint un sol futur compartit. Aquest, incloïa molts temes interessants, però se’n van prioritzar quatre per treballar per grups que van ser: garantir drets i accés a alimentació sostenible, tenir un sistema alimentari més territorialitzat, construir una constel·lació de regulacions coordinades i eficaces i, finalment, fomentar l’educació en sostenibilitat a través de l’alimentació.


La trobada va permetre posar damunt la taula debats molt interessants i necessaris, així com començar a construir solucions plegades. A més, per tenir l’energia necessària per al taller vam poder comptar amb un petit esmorzar i després amb un dinar fet per Sobres Mestres.

Gràcies a totes les entitats i institucions que ens hi vau acompanyar: Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona, Mercabarna, Rezero, Pont Alimentari, XAMEC, Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Plataforma Aprofitem els Aliments, Fundesplai, Ada Parellada, PEMB/OCAS, Càrites, Sobres Mestres i el Centre d’Estudis dels Banc d’Aliments de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.