Més de 400 persones participen als tallers de sensibilització de #BarcelonaEspigola

Més de 400 persones participen als tallers de sensibilització de #BarcelonaEspigola

Després d’espigolar gairebé 6.000 kg de taronges amargues dels carrers de Barcelona i convertir-les en la melmelada social #LaMarga a l’obrador d’es im-perfect®, la iniciativa #BarcelonaEspigola ha permès oferir, un any més, una sèrie de tallers de sensibilització a un total de 16 centres educatius i entitats dels districtes participants. Entre els mesos de gener i abril del 2024, hem compartit amb infants, joves i ciutadania en general la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari i hem intercanviat reflexions al voltant del dret a una alimentació saludable i sostenible

Un total de 455 persones han participat d’aquests tallers amb els quals hem pogut donar a conèixer la iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i Parcs i Jardins a centres educatius, entitats i col·lectius dels districtes participants: les Corts, Sant Andreu, Ciutat Vella, Sant Martí, Gràcia i l’Eixample. 

Al llarg de les sessions hem reflexionat sobre les pèrdues i el malbaratament alimentari a partir d’activitats didàctiques com ara un quiz, utilitzant els sentits (olor, gust, tacte…) per descobrir les diferències entre les taronges amargues i les dolces, o descobrint fruites i verdures imperfectes que no encaixen amb els estàndards del mercat.

D’aquesta manera, els tallers s’han convertit en espais on debatre sobre la problemàtica i compartir coneixements al voltant de l’aprofitament alimentari. A més, els i les participants van poder tastar la melmelada nascuda del projecte, La Marga.

Des d’Espigoladors volem donar les gràcies a totes les persones que han participat d’aquestes sessions. Iniciatives com #BarcelonaEspigola ens permeten seguir lluitant per l’aprofitament alimentari i per aconseguir avançar cap a un model de ciutat més justa i sostenible.

Tot plegat ha estat possible, també, gràcies a les entitats, col·lectius i centres educatius dels diferents districtes de la ciutat que han acollit els tallers: Casal de la Gent Gran de Penitents, Casal de la Gent Gran de Montmany, Mercat de Lesseps i Taula La Salut (Nevera Solidària), Seu del districte de Gràcia, Diàlegs de Dona, Institut Escola Elisabets, Club IPI, TEB Barcelona, Institut Martí Pous, Escola Paideia, Centre Ocupacional Les Corts, Taller Ocupacional Ariadna, Casals-Verneda, Centre Ocupacional Paideia, Escola Fàsia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.