Webinari | Tot el que sempre hem volgut saber sobre la Llei estatal de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament Alimentari

Webinari | Tot el que sempre hem volgut saber sobre la Llei estatal de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament Alimentari

El gener del 2024 el Consell de Ministres va aprovar el projecte de Llei estatal de Prevenció de les Pèrdues i el Malbaratament Alimentari. Tot i que la iniciativa pot ser un gran avenç per a la sostenibilitat dels sistemes alimentaris, el text actual no recull la visió de l’agroecologia i els sistemes alimentaris territorialitzats. Diverses entitats estem treballant per presentar al·legacions a la Llei i incloure aquesta perspectiva al llarg de tota la cadena alimentària.

Per això, el proper 29 d’abril a les 12 hores, des del Consell d’Organitzacions Socials de la Red de Municipios por la Agroecología organitzem el webinari “Tot allò que semprehem volgut saber sobre la Llei estatal de Prevenció de Pèrdues i Malbaratament Alimentari”.

Els objectius son:

  • Compartir l’estat actual del projecte de llei i visibilitzar què s’està fent des de l’agroecologia i quins dubtes i reivindicacions sorgeixen des dels sistemes alimentaris locals.
  • Donar a conèixer als municipis i les entitats socials agroecològiques l’estat actual del Projecte de llei.
  • Compartir les reivindicacions des de les entitats socials del COS.
  • Conèixer què s’està fent i com es valora el projecte de llei des dels sistemes alimentaris locals, així com quines necessitats i oportunitats hi ha de cara al futur.

El programa:

  • Projecte de Llei de prevenció de pèrdues i malbaratament. Què proposa, en quina fase està? – Raquel Díaz Ruiz, Espigoladors; Paola Hernandez, Mensa Cívica
  • Reivindicacions i punts de millora des de les entitats socials. Com podem incorporar-hi els municipis i l’agroecologia? – Raquel Díaz Ruiz, Espigoladors y Paola Hernandez, Mensa Cívica 
  • Panell de debat sistema alimentari local. Què s’està fent ja? Com ​​es valora el projecte de llei? Quins aspectes serien importants considerar?
    • Producció: Què es fa, com afecten les pèrdues i el malbaratament al sector primari agroecològic?– Guillermo Puerta Galván – Productor d’hortalisa a Valladolid y President de Vallaecolid.
    • Distribució: Com es té en compte i què influirà la llei als supermercats cooperatius?– Red de supermercados cooperativos, Fernando Navalón- secretari tècnic de la xarxa.
    • Restauració col·lectiva: Com es treballa als menjadors escolars la prevenció del malbaratament alimentari i com influeix el projecte de llei? – Cuinatur, Comedores Escolares Sostenibles – Felix Segarra, gerent. València
    • Consum: Representant les persones consumidores, com es té en compte la ciutadania en el projecte de llei? – Federación de Consumidores y Usuarios CECU –  Eduardo Montero.
    • Política local: El potencial de la compra pública. Com una instrucció municipal pot afavorir la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari?– Ajuntament de Barcelona. María Tarafa, secció de polítiques alimentàries urbanas.
  • Torn de debat, preguntes. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.