Firmem un conveni de col·laboració amb l’Agrupació de Defensa Vegetal de l’Horta Protegida del Camp de Tarragona

Firmem un conveni de col·laboració amb l’Agrupació de Defensa Vegetal de l’Horta Protegida del Camp de Tarragona

El conveni, amb una vigència d’un any, neix amb l’objectiu de promoure la col·laboració entre ambdues entitats, fomentant l’espigolament amb les diverses persones sòcies de l’ADV de l’Horta Protegida del Camp de Tarragona.

Des d’Espigoladors, hem firmat amb l’Agrupació de Defensa Vegetal (ADV) de l’Horta Protegida del Camp de Tarragona un conveni de col·laboració per a l’any 2024.

L’objectiu principal és poder potenciar i fomentar entre els associats de l’ADV el fet de treballar conjuntament i en xarxa per tal de dur a terme activitats de recollida, espigolada o redistribució de les minves o excedents descartades del circuit comercial.

El Daniel, responsable de la delegació d’Espigoladors al Camp de Tarragona i el Ton Crusells de l’ADV de l’Horta Protegida del Camp de Tarragona durant la firma del conveni

Algunes de les persones productores sòcies de l’Agrupació ja havien col·laborat prèviament amb nosaltres. La voluntat, a partir d’ara, és poder fer extensives aquestes participacions a totes les persones membres.

Totes les activitats de recuperació i espigolament es portaran a terme de manera completament clara i transparent per tal de poder tenir en compte, sempre, la voluntat del productor o productora i resoldre els dubtes i inquietuds que puguin sorgir entorn aquesta activitat. A més,ens comprometem a destinar el 100% del producte recuperat a entitats socials i serveis de distribució d’aliments, impulsant d’aquesta forma el dret a una alimentació saludable i sostenible a l’abast de tota la població.

L’Agrupació de Defensa Vegetal de l’Horta Protegida del camp de Tarragona acaba de complir trenta anys d’activitat consolidant-se, així, com una de les més antigues del nostre territori. Es va constituir l’any 1993 i des dels seus inicis ha apostat fermament per aplicar la producció integrada en els seus conreus. Està formada per 27 persones sòcies i, a partir d’ara, col·laborarem plegades per poder lluitar conjuntament contra la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

Voluntària d’Espigoladors durant una espigolada en un camp de cítrics d’Amposta



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.