FAQ(CAT)

Quin material he de portar?

L’activitat té una durada aproximada de 3 hores, normalment de matí. D’aquesta manera, recomanem portar aigua i un petit refrigeri per a mig matí com una peça de fruita o un entrepà, i també roba i calçat adequats per a l’activitat que es durà a terme. L’entitat facilita eines, guants, caixes i pitralls identificatius de voluntariat. Si tens el teu propi material, porta’l.

On són els camps?

Espigolem en camps de diversos punts del territori: principalment al Parc Agrari del Baix Llobregat, que engloba diversos municipis propers a Barcelona; a l’Espai Agrari de la Baixa Tordera (a la zona de l’Alt Maresme); al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. De manera puntual també espigolem a camps d’altres zones de Catalunya com el Vallès o les terres de Lleida. En el moment de la inscripció, et demanem que indiquis en quines zones agrícoles t’agradaria espigolar. D’aquesta manera, rebràs només convocatòries d’espigolades que es duguin a terme a la zona geogràfica de preferència.

La ubicació exacta del camp la rebràs en el moment de confirmar la inscripció en una espigolada.

Quin mitjà de transport puc fer sevir?

En cas de venir amb transport privat, es recomana donar disponibilitat per compartir cotxe amb altres voluntaris i voluntàries per contribuir a reduir l’impacte ambiental dels nostres trajectes. Des de l’organització posem en
contacte persones que venen d’àrees properes per tal que es posin en contacte i quedin en un punt que vagi bé a tothom.

Poden venir menors d’edat?

Les persones menors de 16 anys podran participar en l’activitat sempre que tinguin la supervisió directa d’una persona major d’edat que l’acompanyi (mare, pare o tutor legal). La Fundació Espigoladors no se’n farà responsable sota cap circumstància.

M’avisaran a totes les espigolades que s’organitzin?

Rebràs les convocatòries de noves espigolades a través del correu electrònic que has facilitat en el moment de registrar-te a la borsa de voluntariat. Sovint serà amb pocs dies d’antelació, ja que la mateixa activitat de l’espigolament és força imprevisible i depèn de diversos factors externs a la mateixa organització. T’informem que no se t’enviaran  totes les crides de voluntariat que organitzem al llarg de l’any, ja algunes d’elles les realitzem amb grups tancats de col·lectius molt diversos. A part, sempre s’intenta dimensionar la crida de voluntariat al volum de feina per a fer, per tal d’ajustar al màxim  el nombre idoni de persones participants i fer satisfactòria l’activitat per a tothom. Per aquest motiu, és possible que si en el moment de la teva preinscripció el grup està complet, rebis un correu en el qual se’t comuniqui que en aquesta ocasió no és possible la teva participació.

La freqüència de les convocatòries és molt variable segons la disponibilitat dels camps, l’àrea geogràfica  i l’època de l’any. Estar inscrit a la borsa de voluntariat no implica un compromís  mínim ni regular de participació en les espigolades. Demanem, però, que si t’has inscrit a una activitat i finalment no pots assistir, avisis amb la major antelació possible per deixar lliure la plaça a una altra persona voluntària.

I si em faig mal?

Les persones voluntàries menors de 85 anys estan cobertes per una pòlissa d’assegurances que cobreix els danys personals que eventualment es puguin ocasionar durant l’activitat de voluntariat. Ara bé, la franja d’edat entre 70 i 85 anys consta d’unes condicions especials pel que fa a la cobertura esmentada. Per a qualsevol dubte al respecte, pots consultar a administracio@espigoladors.com.

Què fem amb les dades personals que ens has facilitat?

Les dades que ens has facilitat quedaran emmagatzemades en un fitxer propietat de la Fundació Espigoladors amb l’objectiu de gestionar la relació que ens vincula. Garantim el tractament de les dades segons la normativa vigent i t’informem que podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, supressió i portabilitat, limitació i/o oposició al tractament dirigint-te a comunicacio@espigoladors.com.

Quin cost tenen les espigolades?

Les espigolades no tenen cap cost econòmic pels voluntaris i voluntàries. Però l’entitat destina una part dels seus recursos econòmics per garantir i promoure el correcte funcionament de l’activitat com personal, furgoneta, benzina, eines, etc. Si hi vols contribuir, pots comprar els nostres productes es im-perfect® i participaràs en la sostenibilitat econòmica del projecte.

Si vull participar com a col·lectiu o entitat social, com ho he de fer?

Si vols participar amb un grup nombrós de persones provinents d’un col·lectiu concret o una entitat social, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través del correu voluntariat@espigoladors.com especificant la teva proposta. Informem que a causa de la naturalesa de l’activitat i a dificultats logístiques, normalment no espigolem amb grups classe de centres educatius. En l’àmbit pedagògic, tenim una àmplia oferta de serveis per a escoles i institut que pots consultar a la nostra web o enviant un correu a educacio@espigoladors.com.