Projectes Singulars de promoció de l’economia social

La Fundació Espigoladors desenvolupa un projecte Singular de dinamització territorial per a impulsar l’economia social a sis demarcacions catalanes, i reforçar el model de l’obrador es im-perfect®.

Projectes Singulars de promoció de l’economia social

Els projectes Singulars tenen per objectiu la generació d’ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials i l’obertura de noves línies de negoci o mercats, en el marc de l’economia social i cooperativa. Aquests projectes estan promoguts pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat,  i finançats pel Ministeri de Treball i Economia Social. Formen part del Programa d’Economia Social i treballen complementàriament amb els Ateneus Cooperatius.

La Fundació Espigoladors hem estat una de les entitats que durant aquest 2019-2020 ha rebut finançament per desenvolupar un projecte Singular. Es tracta d’un projecte de dinamització territorial que pretén promocionar l’economia social a sis demarcacions catalanes: Penedès, Girona, Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona, Lleida i Ponent i Terres de l’Ebre. L’objectiu general que persegueix és l’enfortiment del model del nostre obrador es im-perfect®, centrat en els principis de l’economia social, solidària, verda i circular.

Els productes es im-perfect® tenen un alt valor afegit, tant pel que fa al seu component social com pel que fa al seu component mediambiental. Són conserves vegetals elaborades a partir de minves i productes recuperats, fruites i verdures que el mercat alimentari no accepta a causa dels seus estàndards de bellesa i de les seves polítiques de preu. L’obrador de la Fundació és, a més, un espai que ofereix oportunitats laborals a col·lectius vulnerables.

A través del projecte Singulars s’obriran nous mercats per als nostres productes a les sis demarcacions catalanes anomenades anteriorment. Per fer-ho, es propiciarà la venda a distribuïdors locals de cada zona que apostin pels productes de proximitat i de l’economia social. D’aquesta manera es vol promocionar el comerç local per sobre el flotant en territoris amenaçats per processos de gentrificació. Així mateix, s’establiran sinergies amb els agents de la zona que tinguin una activitat emmarcada en els principis de l’economia social. Per a fer una major difusió dels principis d’aquest model, es realitzaran accions de dinamització als punts de venda acompanyades de campanyes de comunicació. Des d’Espigoladors considerem que la creació d’aquesta xarxa d’entitats de l’economia social en cada territori és essencial per construir organitzacions fortes amb impacte.

Per fer arribar aquests productes de l’economia verda, social i circular a més persones, el projecte Singulars també contempla la creació d’una pàgina web de la marca es im-perfect®. D’aquesta manera, s’aconseguirà enfortir encara més la marca i el seu model, i fer-la arribar a nous territoris i mercats.

En definitiva, és un projecte que impulsarà una marca pionera en el sector de l’aprofitament alimentari i que compta amb un triple impacte: social, mediambiental i econòmic.

Si voleu conèixer altres projectes Singulars, feu clic en aquest enllaç: http://aracoop.coop/